تقاضای جوجه به ۱۳۰ میلیون قطعه در ماه رسید

مرغداران؛ عامل اصلی افزایش نرخ جوجه یکروزه
فوریه 4, 2017
دلایل افزایش قیمت مرغ در بازار
فوریه 4, 2017

تقاضای جوجه به ۱۳۰ میلیون قطعه در ماه رسید

ایانا (۱۳۹۵/۱۱/۱۳)

اتحادیه مرکزی مرغداران مرغ گوشتی، از اجرایی نشدن قیمت توافقی جوجه یکروزه در بازار خبر داد.
رئیس هیأت‌مدیره مرغداران مرغ گوشتی با اعلام این خبر گفت: متأسفانه با اینکه نماینده‌های اتحادیه مرغداران و انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه بر سر قیمت جوجه توافق کرده اند، اما هنوز این توافقنامه اجرایی نشده و کماکان مرغداران با قیمت این نهاده مشکل دارند.
عطاالله حسن‌زاده آخرین قیمت جوجه را دوهزار و ۴۵۰ تومان دانست و افزود: هرچند اتحادیه بارها هشدارهای لازم را به مرغداران داده و آنها را از برخورد هیجانی برای سود شب عید، منع کرده است، اما با توجه به شرایط اقتصادی ضعیفی که برای این قشر به وجود آمده، مرغداران چاره‌ای جز امید بستن به گرمی بازار شب عید ندارند و هنوز بسیاری از آنها تصور می‌کنند این بازار برای‌شان سودهای قابل توجهی را رقم می‌زند.
به گفته وی، این در حالی است که هم‌اکنون همه چیز به نفع تولیدکنندگان جوجه است و آنها سودهای چند برابری از تقاضای بیش از حد برای این محصول دریافت کرده‌اند. در صورتی که مطمئناً اتفاق خاصی در روزهای پایانی سال نخواهد افتاد و این مرغداران هستند که نمی‌توانند هزینه‌های‌شان را جبران کنند و بنابراین ضرر خواهند کرد.
رئیس هیأت‌مدیره مرغداران مرغ گوشتی معتقد است: اگرچه بر اساس سیاست‌های به‌وجودآمده، سقف تولید جوجه در هر ماه، حدود ۹۵ میلیون قطعه است، اما در ماه‌های پرمتقاضی مانند آذر و دی، این عدد به ۱۰۰ میلیون قطعه هم می‌رسد؛ این در حالی است که آمارها تقاضای ۱۳۰ میلیونی را نشان می‌دهند. بنابراین واضح است که در صورت نداشتن سیستم‌های نظارتی، قیمت‌ها به دلیل افزایش تقاضا شیب صعودی خواهد گرفت؛ درست همین اتفاقی که اکنون شاهد آن هستیم.
حسن‌زاده عنوان کرد: وقتی مدیریت و برنامه‌ریزی‌های تولید برای اجداد، مرغ مادری و مرغ گوشتی، به‌صورت ماهانه سهمیه‌ای خاص مشخص کرده است، پس این مدیریت باید قیمت‌ها را نیز بر اساس واقعیت‌های موجود در بازار و مطابق با توازن سود و هزینه، کنترل کند. در حالی که این اتفاق نمی‌افتد و آتش این شعله، عاقبت دامن مرغداران را می‌گیرد.
وی در پایان تأکید کرد: در چنین شرایطی یا باید سرانه مصرف داخلی را افزایش داد یا راه را برای بازارهای صادراتی باز کرد. یا در نهایت به گونه‌ای قیمت نهاده‌ها را نوشت که سود مرغدار نیز در آن لحاظ شود، وگرنه وضعیت مالی این قشر، روزبه‌روز بدتر خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *